Dagens middag var grillad kycklingfilé med matvete och sallad med en dressing av färskriven pepparrot, majonäs och riven ost. Dressingen var ganska kompakt så man fick arbeta in den i salladen med händerna, vilket var lite besvärligt men smaken var god. Man kan nog använda lite mer pepparrot än vad som står i receptet om man vill ha lite starkare smak. Maten gick hem hos både mig och Christian, det blir en rätt som vi kommer att laga igen. Eftersom de var helt underbart väder åts måltiden ute, hade jag haft mer tid hade jag grillat kycklingen på utegrillen men det fick bli grillpanan inne.
4 kycklingfiléer á 125 g
1 msk riven pepparrot
½ dl riven ost max 38%, typ västerbottens (jag tog bränvinsost 17%)
2 msk lättmajonäs
1 isbergssallad
2 dl kamutvete ( jag tog vanligt matvete)
Grilla kycklingfileérna. Lägg pepparrot, majonäs och ost i en skål. Skiva salladen tunt och blanda i. Smaka av med salt och peppar. Koka kamutvetet. Servera kycklingen med sallad och kamutvete.
Receptet är ur kokboken "Vårt nordiska kök" från viktväktarna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar