Dagens middag blev en snabb köttsoppa gjord på lövbiff. Då behöver den inte koka så länge, ju mindre rotsaksbitar man skär ju kortare koktid, vilket kan vara skönt när man lagar vardagsmat. Det som kan ta lite tid är att tärna och skiva rotsakerna men det kan man gärna förbereda dagen före, lägg i så fall de rotsakerna i en bunke med kallt vatten i kylen. Jag serverade soppan ute i det underbara vädret tillsammans med knäckebröd och ost. Underbart att solen äntligen har kommit hit idag!
320 g lövbiff i strimlor
3 morötter
1 stor kålrot
1 majrova
4 potatisar
1 klyfta vitkål
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
½ dl kalvfond
1½ l vatten
2 tsk flytande margarin
färsk timjan och rosmarin
salt och peppar
ev. soja och tabasco
Dela rotsakerna i tärningar, små tärningar ger kortare koktid. Hacka vitlök. Bryn lövbiffen i en stor gryta. Tillsätt lök, vitlök och de färka kryddorna, låt steka med i någon minut. Tillsätt rotsaker och häll över vatten och kalvfond. Låt koka i 15-20 minuter beroende på storlek på rotsaker. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite soja och tabasco. Strö över lite färsk timjan vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar