Efter många om och men blev det äntligen middag hemma hos oss. Jag tyckte att jag hade varit så duktig igår och förberett en hel del inför idag eftersom jag skulle komma hem sent från jobbet. Jag skulle bara handla några grejer på vägen hem men när jag kom hem upptäckte jag att jag glömt purjolök, tänkte att det spelade ingen roll så jag tog salladslök och en färsk rödlök med blast istället. Men när jag efter en stund upptäckte att jag glömt koriander också fick det bli en tur till affären ändå! Väl hemma lyckades jag med konststycket att få chilisaft i ögat så det fick bli en ögonsköljning! Maten blev i alla fall bra och fick godkänt av Christian och mig. Han tyckte dock att morötterna inte passade så bra till men jag tyckte att de bröt av bra mot styrkan i bulguren.
Här kommer receptet!
2 dl bulgur
400 g nötfärs max 10%
1½ purjolök (jag tog ett knippe salladslök, en färsk rödlök och en pytteliten purjolök)
2 vitlöksklyftor
1 msk rapsolja
4 dl strimlad vitkål
1 röd chili
2 msk råsocker
2-4msk soja ( jag tog 2 msk kinesisk och 2 msk japansk)
4 rivna morötter
1 lime
2 msk färsk koriander.
Koka bulgur enligt förpackningens anvisningar. Stek purjolök och vitlök i oljan, låt mjukna. Blanda ner köttfärsen och låt få färg. Tillsätt sedan vitkål och låt den mjukna något, smaka av med salt och peppar. Hacka chili fint och blanda med soja och råsocker, häll detta i den färdigkokta bulguren och blanda. Blanda ihop saften från limen med morötter och koriander. Servera tillsammans med bulgur och kål och köttfärsfräset.
Receptet är hämtat från kokboken "Vårt nordiska kök" från viktväktarna
Mera sånt, Lyxigt när andra lägger ut recept färdigt uträknat:-)
SvaraRadera