Idag blev det tortilla med kycklingfyllning. För att få en lite magrare fyllning använder jag mig av keso. I salladen hade jag mammas och pappas egenodlade sallad och mina egenplockade blåbär.
8 medelstora tortillas (jag använde fullkorn, men det går bra med vilka man vill)
400 gram kycklingfilé
200 gram färska champinjoner
500 gram keso
1 dl riven ost ( jag använde en med 10% fetthalt)
1 dl salsa
1 paprika
2 tsk olja
salt, peppar
½ tsk spiskummin
½ tsk torkad koriander
blandade grönsaker till sallad
lime
Sätt ugnen på 225 grader. Skär kycklingen, champinjonerna och paprikan i småbitar. Bryn i en fettsnål stekpanna i olja tills vätskan har försvunnit, krydda med salt, peppar, spiskummin och koriander. Ta av från värmen och blanda nersalsa och keso (man kan med fördel låta keson rinna av lite i en sil eller i ett durkslag innan den blanddas ner så slipper man att fyllningen vätskar sig och tortillan blir degig i botten.) Fördela fyllningen jämt på 8 tortillas och rulla ihop till rullar. Placera bredvid varandra i en ugnsfast form. Strö över ost och gratinera i ca 10-15 minuter tills tortillorna fått färg. Under tiden tortillan är i ugnen blandar man ihop en god grönsallad. Servera 2 tortillas per person tillsammans med sallad och pressa över färsk lime. Vill man kan man även servera lite extra salsa eller guacamole till. Smaklig måltid.
Nu har jag testat din Medelhavstorsk!
SvaraRaderaJag använde torsk och den blev också väldigt god! Dock blev inte potatisen riktigt klar... trots en halvtimme i ugnen... kanske för stora bitar?