söndag 8 juli 2012

Tortilla med kycklingfyllning

Idag blev det tortilla med kycklingfyllning. För att få en lite magrare fyllning använder jag mig av keso. I salladen hade jag mammas och pappas egenodlade sallad och mina egenplockade blåbär. 


8 medelstora tortillas (jag använde fullkorn, men det går bra med vilka man vill)
400 gram kycklingfilé
200 gram färska champinjoner
500 gram keso
1 dl riven ost ( jag använde en med 10% fetthalt)
1 dl salsa
1 paprika
2 tsk olja
salt, peppar
½ tsk spiskummin
½ tsk torkad koriander
blandade grönsaker till sallad
lime

Sätt ugnen på 225 grader. Skär kycklingen, champinjonerna och paprikan i småbitar. Bryn i en fettsnål stekpanna i olja tills vätskan har försvunnit, krydda med salt, peppar, spiskummin och koriander. Ta av från värmen och blanda nersalsa och keso (man kan med fördel låta keson rinna av lite i en sil eller i ett durkslag innan den blanddas ner så slipper man att fyllningen vätskar sig och tortillan blir degig i botten.) Fördela fyllningen jämt på 8 tortillas och rulla ihop till rullar. Placera bredvid varandra i en ugnsfast form. Strö över ost och gratinera i ca 10-15 minuter tills tortillorna fått färg. Under tiden tortillan är i ugnen blandar man ihop en god grönsallad. Servera 2 tortillas per person tillsammans med sallad och pressa över färsk lime. Vill man kan man även servera lite extra salsa eller guacamole till. Smaklig måltid.

1 kommentar:

  1. Nu har jag testat din Medelhavstorsk!
    Jag använde torsk och den blev också väldigt god! Dock blev inte potatisen riktigt klar... trots en halvtimme i ugnen... kanske för stora bitar?

    SvaraRadera